27 Ocak 2012 Cuma

Ay Çekirdekli Ekmekçikler


1 paket ınstant maya
4,5 su br.un (elenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar  ılık su (soğuğa yakın)
Elenmiş undan havuz yapılır, ortası açılır, maya- tuz- şeker karıştırılarak ortaya konur, azar azar su ilave edilerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Oda sıcaklığında 50 dakika üzeri nemli bir bezle örtülerek dinlendirilmeye bırakılır. Mayalanan hamur şekil verilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 20-25 dakika tekrardan dinlendirilir. Üzerine yumurta sarısı  sürülerek bolca ay çekirdeği serpilir. 200 C’ fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder