27 Ocak 2012 Cuma

MANTAR MANTISI


Malzemeler:
400 gr mantar
1 adet kırmızı tatlı biber
2 adet yeşil tatlı köy biberi
6-7 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
1. Mantarlar saplarından ayrılarak küçük küçük doğranır. 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulmaya bırakılır.
2. Mantarlar birkaç kez çevrildikten sonra,  zar büyüklüğünde doğranmış kırmızı ve yeşil biberler eklenir. Suyu çekilene kadar kavrulur.
3. Malzemeler suyunu çektikten sonra tavanın altı kapatılır, bir fiske tuz atılır ve soğumaya bırakılır.
4. Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarmısak ve kalan tuz karıştırılır.
5. Ilık hale gelen mantar ve biberler yoğurtlu karışıma eklenir ve iyice karıştırılarak servis kabına alınır.
6.Küçük bir kasede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve pul biber karıştırılarak mantar mantısının üzerine gezdirilir. Nane ile süslenir. 

1 yorum: