31 Ocak 2012 Salı

MANTARLI HİNDİ SOTE

Malzemeler:
500 gr. hindi but (kuşbaşı doğranmış)
400 gr. mantar
1 adet kuru soğan
1 adet küçük boy patates
1 adet küçük boy havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber, pulbiber, kimyon
Yapılışı:
Yemeklik doğranmış soğan kızdırılmış zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Küp küp doğranmış havuç ve patates eklenir, bunlarda biraz sotelendikten sonra hindi eti ilave edilir. Hindi harlı ateşte çevrilerek kavrulur sulanmaya başlayınca altı kısılır suyu çekene kadar pişirilir sonra ince ince doğranmış mantarlar ilave edilir. Mantarda sulanmaya başlayınca ocağın altı kısılır ve yemeğin suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder