8 Şubat 2012 Çarşamba

KURU DOMATESLİ FESLEĞENLİ MAKARNA

Evet itiraf ediyorum ben bir makarna canavarıyım! Kahvaltıda dahil olmak üzere günün her öğününde makarna yiyebilir veya gecenin biryarısı kalkıp hiç üşenmeden makarna yapabilirim. Makarna haşlanana kadar evde olan malzemelere göre kendimce bulduğum bir dolu sosum var. İşte bunlardan biri !
Malzemeler:
Yarım paket burgu makarna (kalemde olabilir)
Bir avuç kuru domates
 5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam taze fesleğen
Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
1.Kaynayan tuzlu suya makarna ile sıcak suda 5 dakika kadar bekletilerek yumuşatılmış ve küçük küçük doğranmış kuru domatesler (bu fikir bir üniversitenin yurdundaki öğrenci mutfağından; duygu’dan!) eklenir. Tencereye makarnanın haşlanacağı kadar su konur ki makarnanın suyu süzülmesin, besin değeri ve haşlanarak ortaya çıkan domateslerin aroması boşa gitmesin.
2.Ayrı bir tavada kızdırılan zeytinyağı ve tereyağı karışımına önce ince ince kıyılmış sarımsaklar ilave edilerek sotelenir. Sonrasında salça ve birazcık 2 yemek kaşığı kadar haşlanan makarnanın suyundan ilave edilir. Fesleğen ilave edildikten sonra ocağın altı kapatılır. Kekik eklenir ve kuru domateslerle beraber haşlanan makarnanın içine sos iyicene yedirilir. Servis tabağına alındıktan sonrada üzerine taze çekilmiş karabiber ile eklenerek yemeğe geçilir.

2 yorum:

  1. Oldukca lezzetli ve doyurucu bir goruntusu var. İsten yorgun argın eve gelince bu kadar pratik ve guzel bir yemek hazırlamak muthis olur. En yakın zamanda hatta hemen bu aksam deniyecegim bu tarifi.
    Cok tesekkurler ellerinize sağlık

    YanıtlaSil