3 Şubat 2012 Cuma

PATATESLİ SUCUKLU KOL BÖREĞİ



Peynirli börek yemeyen birinin (yani benimJ) sürekli farklı iç harç arayışları oluyor. Sucuk ve patates denemem güzel bir ikili oluşturdu. Pazar sabahı evdekileri bu böreklerin kokusuyla uyandırmak iyi bir fikir olabilir…
Malzemeler:
4 yufka
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
İç Malzemeleri:
4 adet orta boy patates(Haşlanmış ve küçük küçük doğranmış)
1/3 kangal sucuk(küp şeklinde doğranmış)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Çok az tuz.
Yapılışı:
1. Derince bir kapta iç malzemeleri karıştırılarak böreğin iç harcı hazırlanır.
2. Başka bir kapta süt, yağ ve yumurtalar(bir tanesinin sarısı ayrılır.) iyice karıştırılarak homojen bir karışım haline getirilir.
3.  Yufka tezgaha serilerek ortadan ikiye kesilir.
4. Yarım ay şeklindeki yufkaya, sütlü karışımdan her tarafına gelecek şekilde kaşıkla gezdirilir.
5. Daha sonra yufkanın kesilen tarafına patatesli harç şerit halinde yayılır ve sıkı bir şekilde rulo yapılır.
6. Tüm yufkalar bu şekilde hazırlanarak, yağlanmış fırın tepsisine uç uca yerleştirilir.
7. Ayrılan yumurta sarısı böreğin üzerine sürülerek, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder