17 Şubat 2012 Cuma

SEBZELİ TAVUKLU BULGUR PİLAVI

Sadece bir pilav değil, etiyle sebzesiyle bulguruyla tam bir öğün.  Sebzeleri mevsimine göre değiştirebilir veya çeşitlendirebilirsiniz. Annemin pirinçle yaptığı bu pilavı ben bulgurla da yapıyorum. Her ikisi de gayet güzel oluyor. Pirinç pilavını mı bulgur pilavını mı daha çok seversiniz tercih sizin.
Malzemeler:
2 adet tavuk but (haşlanmış)
1 adet kuru soğan
1 adet havuç rendelenmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 avuç kuru reyhan
Tuz, karabiber, pulbiber
Bir kase pilavlık bulgur
Kaynamış su
Yapılışı:
Yemeklik doğranmış soğan kızdırılmış zeytinyağında biraz kavrulur. Sıcak suda bekletilerek yumuşatılmış kuru domatesler ile önceden haşlanmış ve kemiğinden ayrılmış tavuk eti  küçük küçük doğranarak kavrulmuş soğana eklenir ve bu üç malzeme iyice sotelenir. Sonrasında rendelenmiş olan havuç ve tereyağıda ilave edilir, tereyağı erimesi ve havuçların da sotelenmesiyle salça ilave edilir. Tüm bu malzemeler birbirine iyice karışınca pilavlık bulgur eklenir biraz malzemelerle çevrildikten sonra üzerine kaynamış su (bulgur pilavında suyumun ölçüsü yok, tüm malzemenin üzerine çıkıncaya kadar desem anlatmış olurum herhalde) ilave edilir. Sonrasında reyhan, tuz, karabiber ve pulbiber eklenerek son kez karıştırılır. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir ve tencerenin kapağı açılınca yukarıdaki görüntü elde edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder