20 Şubat 2012 Pazartesi

TAVA BÖREĞİ

Eğer pazar sabahı kahvaltı için börek yapmak istiyorsanız ve sizde de mutfakta sizinle dolanan bir ufaklık varsa, işte en kolayından börek tarifi!
Malzemeler:
3 adet su böreklik yufka (marketlerde hazır vakumlu paketlerde satılanlardan)
1 bardak su
0,5 bardak sıvıyağ
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
1.Büyükçe bir teflon tavaya ilk yufka kenarları dışarıda kalacak en son üzerine kapatılabilecek şekilde yayılır.
2. Diğer iki yufka gelişigüzel orta büyüklükte parçalara ayrılarak su ve yağdan oluşan harcın içinde ıslatılarak serilir bir yufka bittikten sonra rendelenmiş peynir ve ince kıyılmış maydanoz serpilir sonra ikinci yufka aynı şekilde serilir ve tavaya tam olarak yayılan ilk yufka kenarlardan kapatılır.
3. Ocağın en büyük gözünde kısık ateşte bir yüzü kızarana kadar pişirilir. Sonra ters çevrilerek diğer yüzü de aynı şekilde pişirilir.     
4.Börek piştikten sonra üzerinin çok kuruduğunu düşünüyorsanız ‘çünkü bazları kıtır kıtır sever Selvi gibi, bazıları yumuşak börek sever benim gibi, zevke göre yaniJ’ böreği servis tabağına almadan evvel ocağı kapatıp ilk sıcağı çıktıktan sonra tavaya bir kapak kapatıp 10 dakika kadar bekletip servis tabağına alırsanız daha yumuşak bir börek olacak.


2 yorum: