20 Mart 2012 Salı

ÇİKOLATA SOSLU PORTAKALLI DİLİM KEK

Hafta sonu davetimde en çok istek alan tarifle karşınızdayım. Kekin sosunu bir gün önceden yaparsanız daha pratik oluyor. Portakalın zamanı geçmeden mutlaka deneyin…
MALZEMELER:
Kek İçin:
4 yumurta+1 yumurta akı
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz fındık
1 paket vanilya
1,5 paket kabartma tozu
3 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı mısır unu
3,5 su bardağı un
Sosu İçin:
4 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
80 gr bitter çikolata
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı kakao
Islatmak İçin: 3 adet portakal suyu
YAPILIŞI:
1. Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Önce süt ve sıvı yağ, sonra diğer kek malzemeleri eklenerek kek hamuru hazırlanır.
2. Son olarak portakal kabuğu eklenir ve yağlanmış büyük boy borcama(kenarı dalgalı dikdörtgen olanı kullandım.) dökülerek önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
3. Diğer tarafta çikolata dışındaki sos malzemeleri karıştırılarak ateşe alınır. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir.
4. Sos pişince ocaktan alınır, içerisine bitter çikolata eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Sos soğuyunca akışkan bir hale gelmesi için içerisine biraz süt ve sıvıyağ eklenir.
5. Kek pişip ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine portakal suyu gezdirilir.
6. Portakal suyunu iyice çeken kekin üzerine çikolata sosu dökülür. Portakal kabuğu ve yeşil fıstıkla servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder