19 Mart 2012 Pazartesi

HAZIR YUFKALI PİZZA



Pizza, yapmayı çok sevdiğim hamur işlerinden biridir. Genellikle de bol malzemos yaparımJ Hamur yoğurarak yapmaktan daha çok zevk alıyorum ama vakit azlığından bu kez hazır yufkayla yaptım. Çok pratik ve lezzetli bir tarif. Pazar kahvaltıları için de ideal…  
Malzemeler:
4 adet hazır yufka
2 adet uzun sosis
50 gram salam
5-6 adet mantar
50 gram çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yeşil biber
1 küçük kutu mısır konservesi
1 yemek kaşığı ketçap
Kekik, pul biber
İç Harcı için:
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
1. Büyük boy kare borcam az miktarda yağlanır. Borcamın içerisine ilk yufka serilir ve kenarlarından sarkıtılır.
2. Yumurtalar, süt ve sıvıyağdan oluşturulan harçtan 3-4 yemek kaşığı yufkanın üzerine gezdirilir.
3. İkinci yufka el büyüklüğünde parçalar koparılarak ikinci kat olarak serilir. Üzerine harçtan 4-5 yemek kaşığı dökülür.
4. Üçüncü yufkada ikinci gibi hazırlanır. Üzerine harç döküldükten sonra ilk yufkanın sarkan kısımları üzerine zarf gibi kapatılır.
5. Yufkaların üzerine 4-5 yemek kaşığı harç gezdirildikten sonra, son yufka örtü gibi üzerine serilir ve sarkan kısımlar ilk yufkaların altına borcamın tabanına yerleştirilir. Tepsi böreği görüntüsü verilir.
6. Arda kalan az miktarda harca ketçap ve baharatlar karıştırılır ve yufkanın üzerine yayılır.
7.  Hazırlanan yufkadan tabanın üzerine, küçük küçük doğranmış(mısır ve kaşar dışındaki) malzemeler yerleştirilir.
8. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirilir.
9. Süre sonunda fırından alınan pizzanın üzerine mısır ve kaşar eklenerek yeniden fırına verilir.
10. Kaşarlar eriyince fırından alınır ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder