23 Mart 2012 Cuma

ISPANAKLI RULO BÖREK




Davet tariflerine devam ediyorum. Oldum olası ıspanakla yufkayı birbirine pek yakıştırırım. Bu börek de çok lezzetli bir tarif. Arzu ederseniz üzerine yumurta sürmeyebilirsiniz. O şekilde kıvrımları daha ayrı ayrı duruyor.
MALZEMELER:
3 adet yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
Harcı için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr temizlenmiş ve irice doğranmış ıspanak
150 gr kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan(küçük küpler şeklinde doğranmış)
1 adet rendelenmiş büyük boy havuç
Tuz, pul biber
YAPILIŞI:
1. Orta boy bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırılır. Soğan ve kıyma iyice kavrulur. Daha sonra içerisine ıspanak ve havuç eklenir. Bir miktar kavrulur ve ıspanakların rengi ölmeden ateşten alınır. Üç parçaya bölünür.
2. Diğer tarafta yumurta, süt ve sıvıyağ iyice karıştırılır.
3. ilk yufka tezgaha serilir. Üzerine önce bol miktarda sütlü karşımdan dökülür. Sonra harcın üçte biri yufkanın üzerine dağıtılır.
4. Sonra üzerine diğer yufka serilir. Aynı şekilde hazırlanır.
5. Üç yufka bu şekilde üst üste dizildikten sonra en üste de harç ve karışım dökülür. Alt resimde olduğu gibi katlanır.

6. Sonra katlı olmayan bir kenardan alt resimdeki kalınlıkta bir rulo yapılır.(Rulonuz ne çok sık ne de çok gevşek olmalı)


7. Rulodan 1,5 cm genişliğinde dilimler kesilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

NOT: Ben böreği 400 gr ıspanakla yapmıştım. O yüzden harç biraz az geldi. Siz yazdığım gibi harcı 500 gr ıspanak ile hazırlayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder