15 Mart 2012 Perşembe

LOR PEYNİRLİ CHEESECAKE



Blogumuzu açtığımızdan bu yana cheesecake’mi tadan takipçilerimizden sürekli istek alan bu lezzeti sizlerle paylaşmamın vakti geldi. Aslını isterseniz benimde aklımda ilk günden beri var ama daha önce yaptıklarımın resmini çekmediğimden, geçenlerde misafirlerime yapıncaya kadar görseli yoktu, bu yüzden tarifi hazır yazılı olsa da bir türlü yayınlayamadım. Kısmet bugüneymiş! 
Malzemeler:

500 gr. lor peyniri 
2 yumurta
1 subardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
2 paket burçak bisküvi
125 gr. margarin  (eritilmiş)


Yapılışı:
1. Lor peyniri yumuşayana dek mikserle çırpılır, şeker ve yumurta eklenip tekrar çırpılır, en son un ve vanilya eklenerek son kez çırpılır.
2.Rondoda un kıvamına getirilen bisküviler eritilmiş yağ ile yoğrulur.Hamur kıvamına gelen karışım, kelepçeli kek kalıbına bastırılarak yayılır. Üzerine hazırlanan lor peynirli karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
3.Piştikten sonra ılınınca buzdolabında en az 2 saat bekletilip, üzerine sos olarak vişne reçeli (veya karadut, ahududu) dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder