4 Mart 2012 Pazar

PASTANE USULÜ ISLAK KEK





Dün canım kardeşimin doğum günüydü. İyi, kötü her anımda koşulsuz yanımda olan, kendimi bırakmama asla izin vermeyen manevi desteğimin doğum günü bir kez daha kutlu olsun. Huzur ve sağlık onu hiç yalnız bırakmasın…
Doğum günü pastası yerine ona bu nefis keki yapıp gönderdim. Bu keki siz de mutlaka deneyin, yemeğe doyamayacaksınız. Ve bir daha asla pastaneden ıslak kek almayacaksınız.
MALZEMELER:

Keki İçin:
5 yumurta
250 gr. süt
250 gr. sıvı yağ
250 gr. şeker
250 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4-5 çorba kaşığı kakao
Sosu için:
250 gr. şeker
250 gr. süt
125 gr. sıvı yağ
3-4 çorba kaşığı kakao

YAPILIŞI:
1. Öncelikle yumurtaları ve şekeri 5 - 10 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağı, sütü ekleyin. Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu eleyerek karışıma katıp güzelce çırpın.
2. Katı yağ ile yağlanmış borcama kek harcınızı dökün (ben resimdeki boyu kullandım.) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, fırınınızın alt kısmında 45- 50 dakika pişirin.
3. Diğer taraftan kekin sosu için; sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu derin bir tencereye koyun. Sosu karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya yakın ocaktan alın. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkması için 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra keki resimdeki gibi kare kare dilimleyip sıcak sosu keke gezdire gezdire dökün.
4. Arzu ederseniz servis ederken krem şanti veya dondurma kullanabilirsiniz.


2 yorum: