13 Mart 2012 Salı

TULUMLU EKMEKLER

Ben cumartesi sabah kahvaltısı için yaptım.Hem kahvaltı  hem de 5 çayı için güzel bir alternatif!


Malzemeler:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tulum peyniri
Maydanoz
Dereotu
Kekik
Pul biber
2 yemek kaşığı süt
8 dilim ekmek (bayat ekmek olarak evde ne varsa)
Yapılışı:
Peynir iyicene ezilerek yumurta ile karıştırılır. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu, kekik, pul biber ve süt (sütü ben daha bir yumuşak olsun diye ekliyorum eğer çok kıtır kıtır seviyorsanız süt eklemeyebilirsiniz)eklenir. Ekmeklerin üzerine bu karışımdan her yerini kaplayacak şekilde sürülür. Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine ekmekler dizilerek 170’C fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder