13 Nisan 2012 Cuma

ELMALI KURABİYE

Anneciğim ile özleşmiş ve hep öylede kalacak ben ve kardeşim için bir klasik. İçi ayrı bir lezzet, dışı ayrı(reklam jeneriği gibi oldu ama tam anlamıyla böyle ). Çocukken annem yaparken hem ona yardım eder hem de içinden biraz artısında yiyelim diye beklerdik. Şimdi bir elma fazla ölçü koyup kurabiyeleri yaptıktan sonra artacak mı diye düşünmüyoruz. Eh eheJ
1 paket (250 gr.) yumuşatılmış margarin
1 su br. yoğurt
1 su br. zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat (2-3 damla limon ile karıştırılıp)
Alabildiği kadar un (yaklaşık 1 kg. kadar)
İçi için:
4 adet büyük boy elma (rendelenmiş)
4 yemek kaşığı şeker(tepeleme)
1 su br. ceviz (kıyılmış)
Tarçın
Üzeri için :
Pudra şekeri
Yapılışı:
1.Yumuşatılmış margarin yoğurt ile birlikte iyicene yoğrulur, bulamaç haline getirilen bu harca zeytinyağı da eklendikten sonra bir miktar un ve limon suyu ile köpürtülen kabartma tozu karıştırılarak ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilinceye kadar un azar azar eklenir.
2.Rendelenen elmalar eklenen şeker ile birlikte kısık ateşte sulanıp suyu çekinceye kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılınca tarçın ve ceviz eklenir. Soğumaya bırakılır.
2.Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak el büyüklüğünde açılarak içine hazırlanan harçtan bir miktar konur ve poğaça gibi kapatıldıktan sonra yarım ay şekli vermek için kenarlardan içe hafif kıvrılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilen kurabiyeler fırında pişirilir.
3.Fırından çıkarılan kurabiyelere soğumadan elek yardımıyla bolca pudra şekeri serpilir.  

2 yorum: