18 Nisan 2012 Çarşamba

FIRINDA İSTAVRİT

Balığın hangisi ne zaman yenir pek bilmem. Pişirmesini de yeni yeni öğrendim sayılır. Her şeklini yaptım sayılır ara ara paylaşacağım sizlerle yiyenler beğeniyor bakalım sizlerde beğenecek misiniz?
Malzemeler:
1 kg. istavrit
1 adet büyükçe kuru soğan
1 adet limon
1 su br. mısır unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızıbiber
Yapılışı:
1.Ayıklanmış ve yıkanmış balıklar suyu süzüldükten sonra bir karıştırma kabında zeytinyağı, tuz, kırmızıbiber ve mısır unu ile birilikte iyicene harmanlanır.
2.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine halka halka dilimlenmiş soğanlar dizilir. Balıklar soğanların üzerine dizilir, balıkların üzerine soyulmuş limon dilimleri  dizilir. 200 ’C fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder