9 Nisan 2012 Pazartesi

HAFTA SONU KEKİ

Kekin sağlıklı besleyicisi nasıl olur derseniz işte böyle! Cuma akşamı hafta sonunun gelmiş olmasının verdiği keyif ve uzun süredir içimde olan kek yapmak arzusu birleşince zamansızlıktan zaman yaratıp gece 10’da henüz uyumamış oğlumla birlikte yaptık bu keki, içine de sağlıklısından evde ne varsa ekleyiverdim. Tadı denemeye değer.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su br. şeker
1 su br. süt
1/2 su br. zeytinyağı
1paket kabartma tozu
2,5 su br. un (elenmiş)
1 avuç kuru üzüm
1 avuç ceviz
1 çay br. fındık kırığı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
½  tatlı kaşığı zerdeçal
2 adet karanfil (dövülmüş)
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpürene kadar mikser ile çırpılır. Süt, sıvıyağ eklenip tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu eklenir, en düşük ayarda mikserle çok kısa çırpılır. Tarçın, zencefil, zerdaçal, karanfil eklenip bir kısa tur tekrar çırpılıp ceviz, fındık ve kuru üzüm eklenir. Çatal yardımıyla karıştırılıp yağlanmış kek kalıbına dökülür. 180 ‘C de ısıtılmış fırında kürdan batırılıpta yapışmayana kadar  pişirilir.
Not:
Unu eleyerek kullanırsanız kekiniz daha iyi kabarır. Yine sonradan eklenen kuruyemişleri az bir una bulayıp eklerseniz kalıbın dibine çöküp yanmazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder