16 Nisan 2012 Pazartesi

MERCİMEK KÖFTESİ


Klasik ama nefis bir tarifle sizi baş başa bırakıyorum. Afiyet olsun…
Malzemeler:
1 su bardağı mercimek
2/3 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
2-3 adet yeşilbiber
Yarım demet maydanoz
1 adet yeşil soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, pul biber
Yapılışı:
1. Mercimek derin bir tencerede haşlanır, haşlanınca ateşten alınır. Sıcakken içerisine ince bulgur, pul biber, az miktarda tuz eklenir ve tencerenin ağzı kapatılır.
2. Ayrı bir tavada sıvıyağ kızdırılır. Soğan, biber ve salçalar iyice kavrulur.
3. Kavrulan soğanlar mercimekli karışıma eklenir ve güzelce yoğrulur.
4. Son olarak tadının gelmesi için biraz daha tuz ve karabiber eklenir. İnce kıyılmış yeşil soğan ve maydanozlar da eklenerek hazırlanan karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Avuç içinde biraz sıkılarak şekil verilir. Limon ve marul eşliğinde servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder