27 Nisan 2012 Cuma

PANCAR SALATASI


Pancarın altın çağını yaşadığı bugünlerde pancarlı bir tarif vermeden olmazdı. Pancar genellikle turşu olarak yediğimiz bir sebze. Ama salatalara rendeleyince de çok güzel bir tat veriyor. Yalnız dikkat etmek gereken bir nokta var, o da boyasının çok etkili olduğu. Pancarı soyarken, doğrarken vs. eldiven kullanmazsanız, elleriniz bir süre pembe kalacak demektirJ Bu salataya da rengini verdiği için, içerisinde neler olduğu tam anlaşılmıyor. Pespembe çok lezzetli bir salata oldu. Pancar hala mutfağınıza girmediyse, artık denemek için bir tarifiniz varJ
MALZEMELER:
750 gr kırmızı pancar
½ su bardağı ince bulgur
½ demet dereotu(ince doğranmış)
9-10 adet kornişon salatalık turşusu(doğranmış)
1 kutu mısır konservesi
½ adet nar
Yarım su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
½ limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Arzuya göre tuz, pul biber
YAPILIŞI:
1. Pancarlar soyulup irice doğranır ve yumuşayıncaya katar haşlanır. Haşlanınca süzülerek bir kaba alınır.
2. İnce bulgurun üzerine, sıcak su gezdirilir ve bir müddet şişmesi için bekletilir.
3.  Bütün malzemeler derince bir kapta iyice karıştırılır. Dereotu ve cevizle servis edilir.
NOT: Diyette olanlar bu salatayı cevizli yemek istiyorsanız, yağ ve ceviz miktarını yarıya indirmeniz daha iyi olur. Sevgiler, başarılarJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder