12 Nisan 2012 Perşembe

SİGARA BÖREĞİ

Çok uzun zamandan beri yapmadığım, böreklerin en  bilineni, en pratiği, en yağlısı, en lezzetlisini yaptım bu sefer gerçekten tadını bile unutmuşum, sizin içinde eskilerde kalmış bir tarifse ihmal etmediğin en kısa zamanda yapın, çok güzelmiş gerçekten..
Malzemeler:
2 adet hazır yufka
50 gr. beyaz peynir
Birkaç dal maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Her bir yufka üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölünür. Ufalanmış peynir ve kıyılmış maydanozdan oluşan harç,  her bir üçgen parçanın kenarına yanlarda 1cm. boşluklar kalacak şekilde konur, boşluk olan kenarlar içe kıvırarak rulo şeklinde sarılır, yufkanın ucu suyla ıslatılarak yapıştırılır. Sarma işlemi bitince kızgın yağda börekler kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder