20 Nisan 2012 Cuma

TRAMİSU




Benim gibi kahve fanatiğiyseniz, üstüne kakaoya da dayanamıyorsanız tramisu sizin için de vazgeçilmez demektir. Her ne kadar ben bu aralar doya doya tatlı yiyemesem de misafirlerim için yapıyorum. Ucundan da tadına bakıyorumJ Hafif ama lezzetli bir tatlı. Acil misafir geliyorsa ve evde bir şeyler hazırlamak istiyorsanız da ideal. Hem kolay hem de gösterişli bir pasta. Yerken de insanın ağzında eriyiveriyor nasıl bitiyor anlamıyorsunuz. İlk dilimi kestikten sonra bir de baktım ki bitivermişJ
Malzemeler:
1 adet kakaolu pasta keki
Krema için:
½ lt. süt
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
200 gr labne peyniri
25 gr tereyağı
1 paket vanilya
Islatmak için: 1 su bardağı ılık su+2çorba kaşığı çözünebilir kahve+1çorba kaşığı şeker

Süslemek için: kakao
Yapılışı:
1.  Labne peyniri ve tereyağ dışındaki krema malzemeleri karıştırılarak ateşe alınır. Kısık ateşte ağır ağır karıştırılarak pişirilir. Pişince içerisine tereyağı eklenir ve karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Ilınınca içerisine labne peyniri eklenir ve 5-6 dk mikserle çırpılır.
2. Pasta kekinin ilk katı çözünebilir kahveli suyla kaşık yardımıyla ıslatılır. Burada kekin her tarafına karışımdan gezdirmeyi ihmal etmeyin.
3. Islatılan pasta kekinin üzerine hazırlanan kremadan bolca sürülür. Üzerine ikinci pasta keki yerleştirilir. İkinci kek de çözünebilir kahve ile ıslatılır. Kek çözünebilir kahveyi emince pastanın üzeri krema ile kaplanır. Biraz dinlendirildikten sonra üzerine kakao serpilerek servis edilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder