24 Mayıs 2012 Perşembe

AĞLAYAN KEK

Sadece kek deyip geçmemek lazım aradaki muhallebisi üzerindeki sosuyla tam anlamıyla bir tatlı eğer siz de benim gibi çikolatayı acı acı değilde böyle sütlü ve bol tatlılı seviyorsanız bu tarif tam size göre. Sevgili elticiğim Derya‘nın  klasiği olan bu tatlıyı bende mutfağımda artık sık sık yapacağım sanırım. Bu onun sunumuydu ellerine sağlık . Aşağıda olduğu gibi bu enfes tatlıyı sizde dondurmayla taçlandırabilirsiniz.
Malzemeler:
Kek için:
3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için: 1 su bardağı ılık süt
Üzeri için :
1 paket krem şanti + 1 su bardağı soğuk süt
1 paket çikolata sosu + 2 su bardağı süt
Yapılışı:
1. Yumurta ve şeker köpürene kadar mikser ile çırpılır. Su ve kakao eklenip tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenir, en düşük ayarda mikserle malzemeler homojen bir hal alıncaya dek çırpılır.
2.Yağlanmış fırın tepsisine kek harcı dökülerek 180 ‘C de ısıtılmış fırında kürdan batırılıpta yapışmayana kadar pişirilir.
3.Kek pişirilip ılındıktan sonra ıslatmak için üzerine ılık süt dökülür.
4.Bir su bardağı soğuk süt ile hazırlanan krem şanti soğuyan kekin üzerine sürülür.
5.Yine yukarıda ölçüsü verilen süt ile hazırlanan çikolata sosu en üst kat olarak krem şantinin üzerine sürülür.
6.Dolapta yeterince soğutularak servise hazır hale getirilen kek hindistan cevizi ile sunulabilir. 
Not: Kek için verilen bu ölçüler büyük boy kare borcam fırın kabı için geçerli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder