17 Mayıs 2012 Perşembe

BİSKÜVİLİ PASTA


Bu benim çocukluğumun pastası. Ortaokul yıllarıydı herhalde, bu pastayı köyde, ben ve bu pazar evlenecek olan kuzenim (bu düğün için çok heyecanlıyız bakalım)  her sabah yapar ve akşamüstü olunca daha fazla donmasını bekleyemeden hepsini silip süpürürdük. Tabi sadece ikimiz değil! Ben, kardeşim, evlenecek olan kuzenim Gülenay, yaşdaş olduğumuz diğer kuzenim Onur ve halamın küçük çocukları Bilgehan ve Tuğçe (şimdi onlar iş güç sahibi, evlilik hazırlığı yapan kocaman adamlar oldu). O yaz köye annemler olmadan gitmiştik sadece küçük halam vardı. Her gün uyanınca bu pastadan yapmaya karar verir, ilçeye giden ilk otobüsle ilçedeki bakkala gider, bisküvi ve puding alır sonrada otobüsün dönüş saatini bekleyemeden yürüyerek dönerdik köye. Canım babaannemin bizim için ayırdığı taze sütle pastamızı yapar ve akşam olmasını beklerdik. Yazarken kaptırdım o günlere gittim bile! Bu pastayı benle beraber yiyenlerde gitti eski günlerine.. Hadi sizde yapında gidin çocukluğunuza.
Malzemeler:
2 paket petibör bisküvi
2 paket kakaolu puding
1,5 litre süt
4 adet muz
Üzeri için hindistan cevizi
Yapılışı:
1.İki paket puding 1,5 litre soğuk süt ile pişirilir.
2.Dikdörtgen büyük boy borcama veya benze bir servis kabına, kabın zeminini kaplayacak şekilde bisküviler dizilir. Her yerini kaplayacak şekilde bisküvilerin üzerine puding dökülür. Bu işlem bir kez daha tekrarlanır. Bu katın üzerine dilimlenmiş muzlar eklendikten sonra aynı işlem son kez tekrarlanarak pastaya son hali verilir.
3.Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletilir ve servis yapmadan önce üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder