4 Mayıs 2012 Cuma

FIRINDA TAVUK

İstanbul’daydım bir süreliğine ve bir süre sizlerle orada tattığım ve yaptığım lezzetleri paylaşacağım. Bir önceki tarif garnitürlü tepsi köftesi de bunlardan biriydi. Bu seferki lezzette sevgili Nurhan Yengemden. Yaptığı tüm yemekler her zamanki gibi çok lezzetliydi, resmini çekebildiklerimi yazacağım sırayla, annemler hep yengeme benzediğimi söylerler benim yemeklere de pek lezzetli derler hep, doğru mu ne benziyor muyum ki J
Malzemeleri:
6 adet tavuk budu
3 adet patates
Tuz
Tane karabiber
Yapılışı:
Temizlenip yıkanmış tavuk butları ama derisi çıkarılmamış şekilde fırın tepsisine dizilir. Patateslerde iri dilimler halinde dilimlenip butların aralarına yerleştirilir. Yeteri kadar tuz ve tane karabiber ilave edildikten sonra 200’C fırına yaklaşık 1 saat kadar tabi siz fırınınızın kızartma durumuna göre süreyi ayarlayabilirsiniz. Bu yemeğe yağ hiç koymuyoruz, tavukların deileri fırında yavaş yavaş pişerken kendi yağını veriyor ve bu yağ gayet yeterli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder