21 Mayıs 2012 Pazartesi

KARNIYARIK

İşte kimsenin hayır diyemeyeceği bir yaz yemeği yanında da olmazsa olmazı pirinç pilavı ile birlikte.
Malzemeler:
1 kg. ufak patlıcan

300 gr. kıyma

2 adet kuru soğan

5 adet yeşil biber (3'ü üzerine )

2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

Zeytinyağı

Tuz, karabiber
Yapılışı:
1.Patlıcanlar alacalı soyulup, bol tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yarım saat sonra suyu sıkılıp, iyice kurutulur.
2. Kızartma tavasına alınıp patlıcanlar kızartılır veya daha sağlıklı diğer bir yöntem ki; ben artık bunu daha çok uyguluyorum; yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilen patlıcanların üzerlerine fırçayla yağ sürülerek 20’ dakika kadar fırınlanır. Eğer kızartma yaparsak patlıcanları kızartıp, fazla yağını alması için kağıt havlunun üzerine alıyoruz.

3. Soğanlar yemeklik doğranır ve biraz zeytinyağıyla tavada pembeleşene kadar kavrulur üzerine kıyma eklenir.

4. Kıyma da bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur.

5. Minik minik doğranan biberler eklenir. Biberler yumuşayınca ocağın altı kapatılıp, baharatlar eklenir.

6. Patlıcanları ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirilip, bıçakla üzerine bir çizik atılır. İçine tuz ve karabiber serpilir.

7. Kıymalı içi kaşıkla patlıcanların içine paylaştırılır. Üzerleri domates ve biberle süslenir.

8. Salçayı 1 bardak sıcak suda eritip, fırın kabına döküyoruz.
9. 200’C fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder