18 Haziran 2012 Pazartesi

NAZİK KABAK


Yaz geldi ve kalın kıyafetler gitti. Çoğumuz daha ince görünmenin derdindeyiz. Fazlalıkları atmak için pratik çözümler arayışındayız. Ama maalesef fazlalıklar uğraş vermeden bir çırpıda gitmiyor. İşin temeli beslenme düzenimizi değiştirmek. Ben sonunda bu gerçeği kabullendimJ.
Fazlalıklar konusunda en büyük dertlerden birisi de vücutta sıcağın da etkisiyle biriken ödemler. Bildiğiniz gibi ödem atma konusunda en faydalı besinlerin ilk sırasında kabak geliyor. Ödemleri atmak için bol bol kabak tüketmek lazım.
Bu yemek benim lezzetli diyet spesiyallerimden biridir. Diyet yapmıyorsam üzerine biraz biberli tereyağı gezdiririm, daha da bir lezzetli olur. Ali Nazik yemeğine bayılırım ve de yazın sıklıkla yaparım. Bu da onun kabak kullanılarak yapılmış hali. Hepimizin severek yediği Ali Nazik yemeğinin kabaklı yorumunu yapın  ve de yiyin dostlar….

MALZEMELER:

3 adet kabak
1 adet kırmızı tatlı biber
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Pul biber, tuz
YAPILIŞI:
1. Tavada zeytinyağı kızdırılır. Kabaklar rendelenir. Minik küpler şeklinde doğranmış kırmızı biber ile birlikte suyunu çekene kadar kavrulur. Servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır.
2. Kıymaya pul biber ve tuz eklenerek yağsız şekilde tavada kavrulur.
3. Sarımsaklar ezilerek yoğurda katılır, iyice karıştırılır ve kabakların üzerine gezdirilir. En üste kıyma serpilerek servis edilir. Arzu edilirse üzerine tereyağı eritilerek gezdirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder