12 Temmuz 2012 Perşembe

FIRINDA IZGARA SOMON ve BU SIRADA HAYAT


Evet sizlerle görüşmeyeli gerçekten çok uzunnnn zaman oldu sevgili blogdaşım Selvi’ciğimin arada yazdığı tarifler de olmasa acaba “Mutfak Manzaraları” gitti mi diyecektiniz. Yok yok buradayız. Sizden bu kopuşumun sebebi öncelikle sevgili kuzenim Tuğçe’nin kına gecesi ve düğün merasimleri için memlekete gidişimiz ee tabi gitmişken kalalım dedik biraz. Ankara’ya dönüşümüzden çok kısa bir süre sonra Canım Babacığım aniden çıkan bir rahatsızlığı için Kayseri’de bir operasyon geçirdi ve bu süreçte hep Kayseri’de onlarla olmasam da aklım hep oradaydı. Şimdi onlar memlekete eve döndüler ve babam daha iyi Allah’a çok şükür. O iyi olsun Allah onu ve annemi başımızdan eksik etmesin sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde ve tabi bu arada tüm emeği çeken canım anneme de artık ferah ve huzurlu günler diliyorum, sizi çok seviyorum siz iyisiniz şimdi bende iyiyim artık, kendime geldim.
Ve sizlerle uzun zaman sonraki ilk paylaşımım için heyecanla oturdum bilgisayarın başına. Bu balık yukarda anlattığım onca şeyden çok önce yapılmıştı paylaşmak şimdiye kısmetmiş. Ramazana sayılı günler kala şu kısa sürede sizlerle paylaşmak istediğim birkaç şey daha var. Ama haftaya Selvi’ciğim’in tatilden dönüşü, mübarek ramazan ayının başlaması, yenikler, yeni başlangıçlarla kelimenin tam anlamıyla “gümbür gümbür” geliyoruz. İzleyin bizi…!
Herkesin fırının ızgarası vardır. Ama bayanlar olarak bunu hiç kullanmayız değil mi, sevgili eşim bize bu balığı işte fırınının ızgarasında yaptı. Benimle beraber annen, babam ve oğluşumuz da bu balığı bayıldı, son zamanlarda yediğim en lezzetli balıktı. Balık konusunda eşimi tek geçiyorum hem balık seçimi, hem de pişirmesi konusunda. Balık çeşidinin iyice azaldığı şu avlanma yasağı sezonunda yiyebilinecek en güzel balıklardan biri Norveç somonu. Şimdi sizinle bu lezzetli balığın lezzet sırlarını paylaşacağım.
Malzemeler:
5 dilim Norveç Somonu
Tuz, karabiber, kekik
5 parça defne yaprağı
Yapılışı:
Yıkanmış ve suyu iyicene süzdürülmüş somon parçalarının her iki yanına tuz, karabiber ve kekik serpilir. Izgaraya dizilir ve 200’C fırının turbo ayarında çevrilmeden nar gibi kızarana kadar pişirilir. Yanında yaz mevsimine yakışır bol yeşillikli çoban salatasıyla servis edilir.
Not: Fırında ızgaranın altına bir tepsi yerleştirmeyi unutmayın ki somonun akan yağları fırınınızı mahvetmesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder