5 Eylül 2012 Çarşamba

KUZU İNCİKLİ PATLICAN KEBAP


Merhabalar… Evet evet sizleri duyar gibiyim hani nerede ramazan menüleri diyorsunuz bu konuda çok istekli ve arzuluydum ama blog girişindeki sıkıntılar nedeniyle kısmet olmadı, sonra araya bayram, bir yıldır beklenen yaz tatili, tatilde başlayan ile ailecek bizi saran hastalıklar ve iyileşme süreçleri derken şimdi buradayım, artık her gün sizinle bir şeyler paylaşmayı istiyorum. Hadi hayırlısı…                     
Patlıcanın en bol olduğu şu günlerde farklı bir davet yemeği olarak konuklarınıza sunabileceğiniz bir lezzetle kaldığımız yerden devam ediyoruz.


Malzemeler (6 Kişilik):
1 kilo kuzu incik
(bu sefer incik yerine kuzu sırtı kullanıldı)
1 kilo patlıcan
10 -12 adet köy biberi
4-5  adet domates
Tuz - Karabiber-Kekik
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
1.İncikleri bol suda yıkayıp, 4-5 dakika su dolu tencerede bekletin. Suyunu değiştirdikten sonra inciklerin üzerini kapatacak kadar su koyup tuz ve karabiber atın. Kısık ateşte iyice pişmeye bırakın. İncikleri tencereden alın.
2.Diğer tarafta önce biberleri sonrada alacalı soyup tuzunu çıkardığınız patlıcanları kızartın.
3.Son olarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine eti, kızarmış patlıcan ile biberleri ve dörde bölünmüş domatesleri  dizip,üzerine biraz tuz ilave ettikten sonra üzerini de yağlı kağıt ile kapatıp. 200’ C fırında 30 dakika kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder