10 Eylül 2012 Pazartesi

VİŞNE PELTESİ




Haftaya tatlı bir başlangıç yapmaya ne dersiniz. O zaman vişne, ekşiliğin ardındaki muhteşem lezzet! Hele birde muhallebiyle birleşince değmeyin vişnenin keyfine.
Bende bu tatlı hiç eskimeyen ve eskimeyecek komşumuz sevgili Bedia ablamı hatırlatır hep, ilk kez onda yemiştim ve her yediğimde de onu hatırlarım. Allah Bedia Ablamın yaşam enerjisini ve güler yüzünü daim kılsın.



Malzemeler:
300 gr. taze vişne
100 gr. tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı tozşeker
 2,5 su bardağı su


Yapılışı:
Çekirdekleri ayıklanmış vişneler eritilmiş yağda kavrularak pişirilir. Ayrı bir yerde suda buğday nişastası ile şeker eritilir. Karışım pişen vişnelere eklenir ve muhallebi gibi pişirilerek servis yapılacak kaplara sıcak sıcak paylaştırılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutularak yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder