22 Ekim 2012 Pazartesi

FIRINDA PALAMUT ve ROKA SALATASI

Duymayan kalmamıştır herhalde bu senenin palamut yılı olduğunu, geçen sene bir iki hafta tezgahlarda yalandan kendini gösteren palamut bu sene çoştu. Bir aya aşkın bir süredir maşallah tezgahlardan taşıyor hal böyle olunca ailecek en sevdiğimiz balıklardan biri olan palamudu nerdeyse her hafta yemeye devam ediyoruz. Bereketi bol olsun da her sene palamuda doyalım!
Size en basitinden palamutun fırında nasıl yaptığımı yazarken balığın yanında inanılmaz güzel olan roka salatasının tarifini vereceğim oda en az palamut kadar zahmetsiz yapılabilecek bir salata şimdiden afiyet olsun. Biz bu pazar akşamımızı bu güzel yemekle taçlandırdık sizde yeni haftaya bu lezzetlerle başlayabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet dilimlenmiş palamut
Tuz
0,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Salata için:
1,5 demet roka
5 adet domates
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon suyu
Tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tuzlanıp zeytinyağı ile (palamutlar bereketli olmasından dolayı olsa gerek oldukça yağlı olduğundan fazla yağa gerek kalmıyor)  harmanlanan palamut dilimleri tepsiye dizilir ve 170’C fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.
Salata ise:
Rokalar 1 cm. eninde kıyılır. Sarımsak küçük küçük, domatesler küp küp doğranır. Nar ekşisi, limon suyu, tuz, zeytinyağı eklenerek karıştırılır ve servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder