17 Ekim 2012 Çarşamba

KURU HELVA


ANNANEME’E
Eşsiz ellerden çıkan hayatımın en muhteşem lezzetleri ile büyümek,  sen o eşsiz yemekleri yaparken o mutfakta seni izleyerek büyümek. Evet ben ve kardeşim, annem ve hayatına aldığın diğer insanlar şanslıydık, şanslıyız. Umarım hayattaki yerim ve mutfağımla sana layık olurum canım ananem. Mekanın cennet olsun cennet kadını. Pamuk ellerinden öpüyorum.
Onun bu dünyaya veda edişinin 3.sene-i devriyesi için yaptım bu helvayı eğer sizde bu kuru helvadan yaparsanız ve onun ruhuna bir dua okursanız ne mutlu bana..
KURU HELVA
250 gr. margarin veya tereyağı
3 su bardağı un
3 kahve fincanı şeker
Öncelikle teflon olmayan( çok uzun süre kavrulduğundan teflon pek sağlıklı değil kanımca) geniş bir tavada yağ eritilir. Un azar azar yedirilerek kekte olduğu gibi tel süzgeçten elenerek eklenir. Yaklaşık yarım saat kadar sürekli karıştırılarak un kavrulur. Ocağının altı kapatılır. Şeker ilave edilir, karıştırılır. İster tekli olarak kalıplara isterseniz de bir tepsiye dökülür.
Sıcak sıcak kaşıklanabileceği gibi, soğuyup bir gece bekletildikten sonra tepside dilimlenerek katı bir şekilde de yenilebilir.

Not: Zaman olarak her ne kadar yarım saat desem de ocağınızın ateşi tencere vs. göre değişebilir zamanı, kavruldukça sıvılaşacak kaşıktan akacak kıvamına gelip rengi de dönünce kavrulmuş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder