8 Ekim 2012 Pazartesi

SOSYETE MANTISI



Mantıyı sevmeyen yoktur herhalde. Bu biraz daha Türk versiyonu diyebiliriz daha kıymalı kıymalı , daha bir et ve sos.Yufkası hamuru ikinci sırada yer alıyor. Hamur işini ve makarnanın her halini seven biri olarak klasik mantı mı sosyete mantısı mı kararsızım ikiside ayrı bir güzel bence. Çıtır sosyete mantısı için de buraya tık tık..

Anlayacağınız eğer yoğurt, hamur, et üçlemesini seviyorsanız bunu sevmemeniz olanaksız.

Şimdiden afiyetler olsun..





 
Malzemeler:
500 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz – Karabiber-Pul biber

Harç için:
100 gr. margarin
Su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt

Servis için:
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı, pul biber, kuru nane

Yapılışı:
1.Yemeklik doğranan soğanlar kızdırılmış yağda kavrulur, kıymada ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Kıymalar tam olarak pişince tuz ve baharatlar eklenir.

2.Margarin eritilir aynı miktarda su ile karıştırılarak harç elde edilir.

3.Diğer tarafta yufkalar sekiz eşit dilime bölünür. Her bir dilime hazırlanan harçtan sürülür ve bir tatlı kaşığı kadar kıymalı harç konur rulo yapılıp gül şeklinde dolanır. (Gül şeklinin dağılmaması için yufkanın son ucu sulu harca batırılıp yapıştırılmalı.)

4.Üzerine yumurta sarısı yoğurttan oluşan karışım sürülüp çörek otu serpilir ve 200’ C fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir.

5.Servis yapılırken tabağa alınan her bir mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ dökülür. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder