16 Ekim 2012 Salı

TAHİNLİ PATLICAN SARMA


Yazdan kalma son patlıcanlar ile yapılmış nefis bir tarif. Davet sofralarınıza, özellikle balık yemeklerinin yanına çok yakışacak bir meze. Lokum gibi yuvarlanıp gidiyor ağzınızda. Deneyin bir de siz karar verin…


MALZEMELER:
1 kilo patlıcan
1 su bardağı ceviz(irice parçalanmış)
¾ su bardağı tahin
½ çay bardağı zeytinyağı
1 fiske tuz
Susam
YAPILIŞI:
1. Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suda kısa bir süre bekletilir.
2. Sudan çıkarılıp uzunlamasına yarım cm inceliğinde kesilen patlıcanlar önceden ısıtılmış ızgaraya yerleştirilir. Pişince soğumaya bırakılır.
3. Tahin ve zeytinyağı birlikte çırpılarak inceltilir. İçerisine tuz eklenir.
4. Patlıcanlar tek tek tahta üzerine serilir, üzerine tahinli karışım sürülür. Uç kısmına ceviz koyulur ve rulo yapılır.
5. Tabağa dizilen patlıcan rulolarının üzerine tahin gezdirilir ve susam serpilerek servis edilir.
NOT: Izgaranız teflon özelliğini yitirmeye başlamışsa, patlıcanları pişirirken ızgaraya yağlı kağıt serebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder