8 Ekim 2012 Pazartesi

ZEYNEP’İN VE İKİZLERİN ANNESİNDEN CEVİZLİ KEK



Belki yazılarımızdan birinde paylaşmışızdır belki de yazdıklarımızdan siz çıkarmışsınızdır, Selvi’yle  (artık “blogdaşım” diyorum hep ona) beraber aynı iş yerinde çalışıyoruz. Bu iş yerinde bizimle beraber çalışan biri daha var. 8 yaşında “Zeynep” adında bir kızı olan ve şu an ikiz bebek bekleyen biri. Hamileliğinin iyiden iyiye ilerlediği, ikizlerin kendini göstermeye başladığı şu günlerde üstüne de bir de grip mikrobuyla savaşırken kızını kıramamış gecenin bir vakti kalkmış bu lezzetli keki yapmış yarısını da bize getirmiş J
Mesainin bitmesine az bir zaman kaldığı günün en vahim saatlerinde, bir fincan kahve eşliğinde bu kek harika oldu. 
Kızlarınla daha nice nice kekler yapman dileğiyle!

Malzemeler:
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker (1’er parmak az)
1 su bardağı fındık yağı+ zeytinyağı (1’er parmak az)
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
0,75 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpürene kadar mikser ile çırpılır. Süt ve sıvıyağ eklenip tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya eklenir, en düşük ayarda mikserle çok kısabir süre bir kez daha  çırpılır. Cevizler eklenip çatal yardımıyla karıştırılıp yağlanmış kek kalıbına dökülür. 180 ’C de ısıtılmış fırında kürdan batırılıpda yapışmayana kadar pişirilir.
Not: Ben keke 1 bardak şeker koyarım genelde tariflerin birçoğunda da böyledir. Bu tarifte şeker iki bardak, bu keki tatmış biri olarak kesinlikle bundan sonra şeker ölçüsünü artıracağım.
Ayrıca annemizden bir pişirme püf noktası; keki altı hafif kızarana kadar fırının alt bölümde sonra üst bölümde pişirince kek hem daha güzel kızarıyor, hem de kekin kalıptan çıkması daha kolay oluyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder