30 Ocak 2013 Çarşamba

İNCİRLİ CEVİZLİ KEK


Bu kek beni yaz tatiline götürdü. Nasıl mı keke kullandığım bu kuru incirler Didim’den. Bu yaz tatil dönüşünde Didim’e kayınvalidemlerin yazlığına uğrayıp 1 hafta kadar da onlarla tatilimizi geçirmiştik. Didim’de de tam incir mevsimiydi. Sevgili kayınpederim daha biz gitmeden tazesinden dolabı doldurmuştu, o kadar çok taze incir yememize rağmen kurusu da gözümüzde kalmıştı. Dönerken almayı isteyip alamadığımız kuru incirlerden sağolsun bize gelirken yine o getirdi. Ben de bu güzel incirleri son tanesine kadar en güzel şekilde değerlendirdim. İşte bu kek de buzdolabında sakladığım o kuru incirlerin son kalanlarıyla yapıldı.





Bir dahaki yaza kadar incire veda..(









Malzemeler:
3 yumurta
1 su br. şeker
1 su br. süt
1 su br. zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
2,5 su br. un (elenmiş)
7-8 adet kuru incir
1 su bardağı kadar ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
1.Yumurta ve şeker köpürene kadar mikser ile çırpılır. Süt, sıvıyağ eklenip tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu eklenir, en düşük ayarda mikserle çok kısa çırpılır.
2.Ilık suda 10 -15 dakika bekletildikten sonra kurulanan incirler küçük küçük doğranarak keke eklenir. Çatal yardımıyla karıştırılıp yağlanmış kek kalıbına dökülür. 180 ‘C de ısıtılmış fırında kürdan batırılıp da yapışmayana kadar pişirilir.
Not: Kek yapımında önemli olan, önceden verdiğim bir ayrıntıyı yine yinelemek istiyorum. Unu eleyerek kullanırsanız kekiniz daha iyi kabarır. Ayrıca sonradan eklenen ceviz ve inciri una bulayıp eklerseniz kalıbın dibine çöküp yanmasını önlemiş olursunuz. Sevgilerle….





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder