31 Ocak 2013 Perşembe

YOĞURTLU KABAK EZMESİ

 Hafta başında yayınladığım sofradan herkesin seveceği güzel bir lezzet;

Malzemeler:
1 kilogram kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4- 5 diş sarımsak
1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
Tuz
Üzeri için:
 Dereotu ve pulbiber
Yapılışı:
1.Çiğden rendelenen kabaklar zeytinyağında kavrulur. Kabak hemen suyunu bırakan bir sebze olmasından dolayı suyunu çekene kadar yüksek ateşte kavrulur.
2.Diğer yanda her iki yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz iyicene karıştırılır.
3.Kavrulan kabaklar soğuduktan sonra içerisine ceviz ilave edilir ve en son kabak hazırlanan yoğurtlu karışımla iyicene yedirilerek birleştirilir. Üzerine ince kıyılmış dereotu ve pulbiber serpilerek servise hazır hale getirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder