22 Şubat 2013 Cuma

MANTARLI OMLET


Kahvaltıda omleti seviyorsanız ve de mantara da bayılıyorsanız bu omlet tam size göre. Dışarıda yaptığımız kahvaltılarda veya tatillerde otel aşçıların gözlerimizin önünde yüksek ateşte kocaman tavalarda yaptıklarında kalmıştı aklım, buda en az onlar kadar güzel oldu, yiyenlerin yalancısıyım.

Malzemeler:
200 gr. mantar
5 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Az tuz
Karabiber


Yapılışı:
1.Temizlenip limonlu suda bekletilen mantarlar küçük küpler halinde doğranır.  Tavada tereyağı eritilir ve mantarlar eklenerek yüksek ateşte kavrulur. Hemen suyunu bırakan mantarlar suyunu çekene kadar tam olarak pişirilir.
2. Diğer tarafta bir karıştırma kabında yumurtalar, süt ve çok az tuz (aslında tuzu hiç sevmeyen biri olarak ben hiç tuz koymuyorum ama sanırım siz eklemek istersiniz) iyicene çırpılarak pişen mantarlara eklenir. Pişmesine az kala kaşarlar eklenir. Kaşarlar eriyip yumurtada tam pişinceye kadar pişirilmeye devam edilir ve sonra taze çekilmiş karabiber ilave edilerek servise sunulur.
İstenirse kaşar eridikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder