8 Nisan 2013 Pazartesi

TUĞÇE’MİN SOFRASI ve SEBZELİ, TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


“GEÇİKMİŞ BİR SOFRA”da diyebiliriz aslıda. Aylar oldu bu güzel sofradaki lezzetleri yiyeli ama fotoğraflara ulaşmam biraz zor olduğundan paylaşmak bugüne kaldı.
Tatlı kuzenim küçük Tuğçe’mizin güzel ve şirin evinde bizler için hazırladığı hem bu sofrayı hem de bu sofradaki bir lezzeti paylaşacağım bugün.
Bu yemeğe sadece pilav demek istemiyorum çünkü içinde insanın bir günde yemesi gereken her şey mevcut. “Sebzeli tavuklu arpa şehriye pilav” afiyet olsun, yapan ellere sağlık olsun.



Malzemeler:
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 tavuk göğsü (haşlanmış)
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet patates
2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı kaynamış su
Zeytinyağı
Tuz, pulbiber, karabiber
Yapılışı:
1.Yemeklik doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur. İçerisine zar büyüklüğünde doğranan havuç ile patatesler eklenir ve yarı pişene kadar kavrulur.
2.Sonrasında ince doğranan yeşil ve kırmızı biber eklenir, kavrulur.
3.Az haşlanmış tavuk göğsü küçük küçük doğranıp kavrulanan sebzelere eklenir.
4.Bezelye eklenir kavrulur.
5. Ayrı bir yerde arpa şehriyenin 1 bardağı rengi dönünceye kadar kavrulur.
6.Son olarak 1bardak kavrulan şehriye, 1bardak diğer ayırdığımız şehriye, baharatlar sebzeler ilke harmanlanan tavuğa ilave edilir. Tavuk suyu ve diğer sıcak su ilave edilir. Tuzu da eklendikten sonra kısık ateşte pilav gibi pişirilir.
7.Suyunu çeken pilav dinlendikten sonra servis yapılır.


Sofradaki diğer lezzetler:

·         Zencefilli mercimek çorbası
·         Yoğurtlu yeşil salata
·         Mevsim salatası
·         Tiramisu
·         Dolanger tatlısı




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder