16 Nisan 2013 Salı

ZEYTİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK



Bu çörekler yıllar önce denediğim bir tarifti. Tadı güzel olmuştu ama ben tatmin olmamıştım. Tarifte bir şeyler eksikti. Geçenlerde bu çörekleri canım içi dostuma yaptım, götürdüm. Bu sefer çok güzel oldu. Değişik bir tuzlu yapmak isterseniz aklınızda bulunsun. Afiyetler olsun…


MALZEMELER:
3 adet yumurta
200 gr erimiş tereyağı
1 ajda bardağı sulu yoğurt(yoğurt+yoğurt suyu)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

İçerisine: ½ su bardağı ince çekilmiş ceviz, 6-7 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Üzerine: 1 yumurta akı, kekik

YAPILIŞI:
1- Yumurtalardan birinin akı üzerine sürmek için ayrılır. Diğer tüm malzemeler karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
2- Hazırlanan hamur iki parçaya ayrılır. Birinci parça merdane yardımıyla 5 cm kalınlığında açılır. Üzerine zeytin ezmesi sürülür. Ceviz serpilir ve rulo yapılır.

3- Hazırlanan rulonun üzerine yumurta akı sürülür ve kekik serpilir. Parmak kalınlığından biraz büyük dilimler halinde kesilir.

4- 2. parçaya da aynı işlemler uygulanır. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri çok fazla kızartılmadan pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder