7 Mayıs 2013 Salı

ÇİKOLATALI FINDIKLI CHEESECAKE



Fındık ve çikolata birbirine nasıl da yakışır. Bu cheesecake i dostlarım için yapmıştım. Can dostlarımla yine çok eğlendik, çok güldük. Ve tabi ki yine, muhabbete dalmaktan sofrayı çekmeyi unuttum. Ama her şey çok nefisti. Ellerine sağlık ZelişimJ
Şu aralar kendi kendime abur cubur yemeyeceğime söz verdim. Malum yaz geliyorJAma bu cheesecake e dayanamadım ve tabi ki yedim. Fikir olarak bir internet sitesinden görmüştüm. Ama her zamanki gibi tarifi büyük ölçüde değiştirdimJ Cheesekeden öte pasta gibi oldu. Çok lezzetli ve yoğun bir tadı vardı. Tarifi hemen girmem için aldığım ısrar sonucu sizinle paylaşıyorum. Deneyin pişman olmazsınız. Sen de hemen dene Hümeyracım, tabi Elifim izin verirseJ

MALZEMELER:
Peynir dolgusu için:
300 gr kahvaltılık sürülebilir lor peyniri
100 gr labne peyniri
100 gr süt kreması
1 su bardağı şeker
2 yumurta(oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 büyük paket fındıklı çikolata
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
125 gr tereyağı(eritilmiş)
Üzeri İçin: 1paket bitter glazür veya ertilmiş bitter çikolata

YAPILIŞI:
1. Bisküviler rondodan geçirilerek ufalanır, içerisine tereyağı eklenerek hamur haline getirilir. Yuvarlak kelepçeli kabın kenarları yağlanır, ortasına yağlı kağıt yerleştirilir. Hazırlanan karışım tabana yayılır ve her tarafına gelecek şekilde bastırılır.
2. Peynirli karışım malzemeleri derince bir kaba alınır. Önce yumurta ve çikolata dışındaki malzemeler karıştırılır. Daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilir. En son benmari usulü eritilen çikolata ılınınca ilave edilir. Homojen bir hale gelince kabarcık oluşmasını engellemek için çırpma işlemi bırakılır.
3. Peynirli karışım bisküvilerin üzerine dökülür. Kap kenarlarından tutularak hafifçe sallanır ve kabarcıklar varsa yok olması sağlanır. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
4. 15 dk civarında fırını hiç açmayın. Sonra kaba hafifçe dokunun. Eşer kenarları oynamıyorsa, ortası oynuyorsa pişmiş demektir. Ortadaki yumuşak kısım bekledikçe sertleşecektir.
5. Pişen cheesecake i bir saat boyunca fırında bekletin. Bu da çatlamasını engeller. Sonra 2 saat de oda sıcaklığında bekletin.
6. Glazürü paketteki tarifine uygun olarak sıcak suda bekletin. Ilıkken cheesecakein üzerine muntazam şekilde dökün. Soğuyan cheesecake bir gece buzdolabında bekletin.
7. Üzeri için benim gibi fındık krokan hazırlamak isterseniz şekeri ocakta eritin ve içerine çöp şişe batırılmış fındıkları batırın. Sonra çöp şişleri ters olarak elmaya batırın ve iyice soğutun.
NOT: Ben 26 cm büyük kek kalıbı kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder