2 Mayıs 2013 Perşembe

KAHVALTILIK ÇEMEN (ACIKA)


Piknik denince hep mangal partileri geliyor akıllara ama piknikte kahvaltıda bir başka güzel oluyor. Sabah 10 başlayıp akşam 17’ye kadar sürünce de zaten olay kahvaltı veya brunchtan çıkıp gün boyu yemeceye dönüşüyor.
Herkesin evden bir şeyler hazırlayıp donattığı muhteşem kahvaltı sofrası için ben de ananemden, annemden aklımda kalan tariflerden yola çıkarak çemen yaptım. Sofradaki herkes acil tarif isteyince onları bekletmeyip hemen paylaşayım istedim.
İşte ister kahvaltıda, ister 5 çayında, isterse günün her saatinde ekmeğinize sürüp yiyebileceğiniz bir alternatif.

Malzemeler:
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
(salçalar, ev salçası olursa çok iyi olur “biricik teyzeciğim sağolsun beni hiç salçasız bırakmaz”)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 su bardağı dövülmüş ceviz  (iri kıyım)
Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi
Yarım su bardağı ufalanmış galete unu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 tatlı kaşığı kimyon,
 Tuz
 
Not: Tabi ki baharatlar ve tuzun oranı size kalmış ekleme eksiltme yapabilirsiniz.

Yapılışı:
1.Tüm malzemeleri büyük bir karıştırma kabında uzun uzun, tüm malzemeler tümüyle birbirini özümseyinceye kadar karıştırın.
2. Hazırladığınız çemeni buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra istediğiniz şekilde servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder