19 Ağustos 2013 Pazartesi

2 ÇEŞİT PATLICAN SALATASI


Bu salataları yazın başında balkonumuzda hafta sonu keyfi yaptığımız gün yapmıştım. Her güzel anların ve tatların ardından olduğu  gibi bunu sık sık yapalım,  tekrarlayalım demiştik ama yaz sonu geldi ve ne salataların ne de balkon sefasının tekrarı henüz olmadı. Neyse patlıcanın en bol olduğu bu günlerde oğluma ( o şimdi annanesi, babaannesi ve dedeleri ile Elazığ’da) da kavuşunca yaz bitmeden yaparız inşallah. Çok özledim onu.

Salatalara gelince patlıcan zaten başlı başına bir lezzet bence, bir de közlenince içine ne katarsanız harika sonuç veriyor.

Bunun en çok yapılan iki versiyonunu şimdi sizlerle paylaşacağım.

 

YOĞURTLU PATLICAN SALATASI:

Malzemeler:

3 adet orta boy patlıcan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı yoğurt

5 diş sarımsak

Tuz

Yapılışı:

1.Közlenerek kabukları soyulan patlıcanlar kesme tahtasında püre haline gelinceye kadar kıyılır.

2.Diğer yanda yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, tuz iyicene karıştırılır.

3.Sonrasında yoğurtlu karışım ile patlıcanlar özleşene kadar karıştırılır ve servis tabağına alınır.

EKŞİLİ PATLICAN SALATASI:

Malzemeler:

3 adet orta boy patlıcan

3 adet çarliston biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı nar ekşisi

Yarım limon suyu

2 diş sarımsak

Tuz, pul biber

Yapılışı:

1.Közlenerek kabukları soyulan patlıcanlar kesme tahtasında küçük küçük kıyılır.

2.Çarliston biberlerde aynı şekilde önce közlenir sonra da küçük parçalar haline gelinceye kadar kıyılır.

3.Sonrasında biber ve patlıcanlar karıştırılır ve içerisine nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, dövülmüş sarımsak, limon suyu eklenerek son kez harmanlanarak servis tabağına alınır.

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder